Цветанов: Шофьорите виновни за подкупните полицаи

  • 10 юни 2011 16:57

  • 1742
  • 1
Цветанов: Шофьорите виновни за подкупните полицаи
© Булфото

Това е заявил премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред министрите на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет.

Борисов коментира това при обсъждане на Постановление за приемане на Наредба за реда и условията за управление на средствата от Фонда за безопасност на движението.


Министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа докладва пред министрите за това, че се е взело решение да ползваме практиките, които са създадени в страните от Европейския съюз.

"А това е да въвеждаме все повече технически средства, които да могат да контролират и да избегнем субективния фактор от намесата на полицейски служител. В тази връзка законодателят е определил, че независимо от всичко това, което ще бъде като постъпления, това са от глоби за нарушения, установени с технически средства и системи, а това са всички видове радари, уредби, установяване употреба на алкохол, газ анализатори, спирачни стендове, тестери за наркотици. Но с цел, за да отпаднат всякакви съмнения, че МВР ще има някаква целенасочена кампания за повече събирания в министерството, затова ние смятаме за целесъобразно да се създаде възможност във фонда да постъпват само средства от глоби, наложени с електронни фишове за нарушения, установени с технически средства и системи, заснемащи и записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство. Като това, което и с премиера сме разговаряли, може би първите проекти ще бъдат реализирани, това ще е по Автомагистрала „Тракия”, защото и днешната операция, която казахме преди малко е точно за големия пътникопоток, който минава и рекета, който се осъществява срещу гражданите, които минават през магистралите”, казва Цветанов.


По думите на вътрешния министър - водачите също са съпричастни към така наречения активен подкуп, който се дава.

„Ние смятаме, че това ще бъде една от мерките, която действително ще даде възможност тези полицейски служители да отидат във вътрешността на населените места за повече полицейско присъствие, да имат възможност с командните пунктове, които ще бъдат създадени с видеонаблюдението, което ще може да се прави постоянно, да се заснемат само нарушителите и там вече е безспорно и обективно това, което ще бъде. Всъщност нарушителите ще са тези, които ще инвестират в изграждането на тази инфраструктура и смятам, че това е един модерен и съвременен подход, който го наблюдаваме в сериозните държави от Европейския съюз”, казва Цветанов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1742 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Азъ

2014.03.27 | 14:35

1
Оди си у село Цецо!Поне там овцете ке ти се смеят от сърце!

Добави коментар

Водещи новини