Роден миночистач ще изпълнява задачи в състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО

Министерство на отбраната
share

Ритуал по изпращане на базовия миночистач "Прибой" от състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО се състоя днес в пункт за базиране Бургас, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

До 5 февруари българският военен кораб с командир капитан трети ранг Христо Гинев ще посети пристанищата Констанца, Варна и Ерегли. Целта на съвместното плаване е да се повиши нивото на оперативна съвместимост с военноморските сили на съюзническите страни, да се усъвършенстват способностите на личния състав на кораба за участие в провеждането на противоминни операции в съюзнически формат като се отработят тактиките, техниките и процедурите при съвместни действия с кораби от страни-членки на НАТО.

Бойни кораби от бургаската база заминават на учение на НАТО

В обръщението си към екипажа на "Прибой" командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков изрази своята увереност в професионализма на военните моряци и им пожела успешно изпълнение на всички поставени задачи и безаварийно плаване. На ритуала присъстваха началникът на щаба на флотилията капитан първи ранг Велко Велков и командирът на дивизион противоминни кораби капитан I ранг Павлин Щерев. Отец Стилиян от църквата "Свети Никола" в Черноморец отслужи водосвет за здраве и успешно плаване на екипажа на базов миночистач "Прибой".

Водещи новини

Още новини