Цветанов: Киро Шкафа нямаше да свидетелства срещу "Наглите"

share

Вътрешният министър Цветан Цветанов коментира пестеливо убийството на Кирил Кирилов Шкафа.

По думите му, прокуратурата е трябвало поне да направи опит за промяна на мярката за неотклонение на Киро Шкафа.

Припомняме ви, че Кирилов бе убит пред дома си в столичния квартал „Младост 3” в събота вечерта.

По делото „Наглите” Кирилов бе на „подписка”, тъй като изтърпяваше присъда по друг процес в затвора във Враца. След като това му наказание изтича Кирилов излиза на свобода, тъй като обвинението не е поискало повторното му задържане по делото „Наглите”, което продължава с пледоариите на защитата на останалите осем подсъдими.

„Мярката справедливо е била променена към този момент. Но, когато лицето е излязло от затвора, след като е излежало присъдата си, аз смятам, че поне е трябвало да бъде направен опит, за да бъде поискана промяна на мярката”, каза Цветанов, който е разговарял по въпроса с „определени” представители на съдебната система.

От думите на Цветанов стана ясно, че Кирилов не е имал никакво намерение да свидетелства срещу групата. Подобни твърдения се появиха веднага след убийството му. Те обаче бяха разсеяни и от адвокат Станева, която заяви, че покойният се е притеснявал в последните дни преди убийството, тъй като е бил следен.

Нямаме информация, че Кирил Кирилов е знаел кой стои зад „Наглите”. От това, което съм разговарял с колегите, през целия процес на разследването, това е лицето, което не е имало абсолютно никакво желание, нито пък е давало някакви сигнали, за съдействие или нещо, което би могло да допринесе допълнително, за да бъдат събрани доказателства за процеса, обясни министърът.

Той отказа да говори по конкретни версии за убийството на Кирилов, но се надява, че то ще бъде разкрито.

Водещи новини

Още новини