Съдът нямал правно основание да остави Киро Шкафа в ареста

  • 26 март 2012 14:24

  • 2141
  • 3
Съдът нямал правно основание да остави Киро Шкафа в ареста
©

Не е имало правно основание прокурорът да поиска и съдът да измени мярката за неотклонение на Кирил Кирилов в по-тежка.

Това заяви пред журналисти  говорителят на Софийска градска прокуратура (СГП) прокурор Румяна Арнаудова в отговор на въпрос защо не е имало законово основание, за да се поиска мярка „задържане под стража” на убития на 24 март вечерта подсъдим по делото „Наглите” Кирил Кирилов-Шкафа.

„В момента процесът „Наглите” се намира в съдебна фаза. Фаза, в която Кирил Кирилов е с мярка за неотклонение „подписка”. Преди това е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража”, но е влязъл в затвора, за да изтърпи наказание по друго дело, след като е постъпил в затвора, е отпаднала опасността той да се укрие и да извърши друго престъпление и заради това съдът е изменил мярката за неотклонение от „задържане под стража” в „подписка”, каза Арнаудова.

Тя обясни, че последващо изменение на мярката за неотклонение в по-тежка се налага, когато е налице неизпълнение на мярката за неотклонение или, ако лицето се е укрило, променило е местоживеенето си и не е уведомило за това или не се е явило пред съответния орган на властта. "В този случай не е имало отклонение от мярката за неотклонение и подсъдимият се е явявал на всяко съдебно заседание, така че не е имало правно основание, нито прокурорът да поиска, а и съдът, да измени мярката в по-тежка", допълни говорителят на СГП. Арнаудова посочи, че Кирил Кирилов и на досъдебната фаза не е дал обяснение и се възползвал от правото си да не дава обяснение, а и в съдебната фаза е потвърдил, че не се признава за виновен и няма нищо със случая „Наглите” и не е дал обяснения.

"Кирилов е трябвало да доизтърпи две години лишаване от свобода по друго дело, тъй като е извършено групиране на престъпленията, определено е едно най-тежко наказание и съдът, постановил последния съдебен акт, е увеличил общото наказание с две години. За да доизтърпи тези две години се е наложило той да влезе затвора. Във фазата на неговото „задържане под стража”, като мярка за неотклонение по делото „Наглите” влиза в сила съдебният акт, с който се увеличава общото наказание с още две години по старо дело на подсъдимия", каза още Румяна Арнаудова.

Пледоариите по делото „Наглите” ще продължат утре в 9.30 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2141 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ss

2012.03.27 | 05:19

3
Правете по над 500-600$ на месец, отделяйки по няколко минути на ден, докато сте пред компютъра у дома, в офиса, на път... За повече информация: http://cashonline.alle.bg
1

2012.03.27 | 05:19

2
Заповядайте в най-новата социална мрежа WAZZUB - първата истинска глобална общност, която плаща на своите членове. Моля, кликнете върху следния линк: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0 за да научите повече и при ваше желание да се регистрирате.При положение,че не ви се изписва като линк,просто го копирайте и заредете в браузъра си. Калкулаторът който са сложили от най-новата социална мрежа WAZZUB показва,колко минимално усилие е нужно да направите за една сума, която получават хора с образование и късмет в България, и която вие ще получавате до живот. М Н О Г О В А Ж Н О:===>>> СЛЕД КАТО СЕ РЕГИСТРИРАТЕ,ПОТВЪРДЕТЕ РЕГИСТРАЦИЯТА СИ ОТ ЛИНКА,КОЙТО ЩЕ ВИ БЪДЕ ИЗПРАТЕН В ПОЩАТА ВИ ОТ WAZZUB.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ,НАКРАЯ ЩЕ ЗАГУБИТЕ ВСИЧКО,В СМИСЪЛ ВСЕКИ ЕДИН ДОЛАР КОЙТО СТЕ СПЕЧЕЛИЛИ,КАТО СТЕ ПОКАНИЛИ НЯКОГО. Пример каните 5 човека да се регистрират от вашият линк,те от своя страна поне по още 5-ма,които след като направят същото като вас,и така до 5-то ниво.Резултатът е този,че след стартът на 9 април тази година вие ще получавате близо 4000$ месечно без да правите повече каквото и да е за целта и то до живот.Представете си какъв би бил ефектът,ако се позанимаете доста повече.А при съвсем минимални усилия може да имате и 100-200$ на месец,Вие избирате!!! Не забравяйте няма какво да губите,освен свободното си време. Сещате ли се за някога, за по-полезно и доходоносно прекарано свободно време? Аз лично не. Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0

2012.03.26 | 22:59

1
Това е Прокопи бе журналя смотани

Добави коментар

Водещи новини