Депутатите приеха създаването на анкетната комисия за скандала „Хохегер”

share

Народните представители приеха създаването на временна анкетна комисия, която да разследва скандала "Хохегер".

Гласуваха общо 126 депутата, от които „за” 92, „против” – 33 и 1 „въздържал се”.

Червеният депутат предложи да бъде разширен обхватът на комисията и тя да разследва и мястото на ГЕРБ в този скандал, както и комисията да има 11 членове и да бъде създадена на паритетен принцип. Предложенията обаче бяха отхвърлени.

Зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков поиска прегласуване на първото предложение: "Нека всичко да бъде на масата. Става прекалено прозрачна идеята ви за втора комисия анти-Станишев. Притеснява ли ви нещо за Хохегер? Щом не – защо не подкрепяте, защото министърът на вътрешните работи ви поръча, че комисията трябва да бъде само анти-Станишев. Докажете, че наистина искате прозрачна комисия с гласа си”, призова Миков. Предложението беше отхвърлено и при прегласуване. Георги Божинов от ПГ на Коалиция за България поиска прегласуване на второто предложение, което също беше отхвърлено.

Цвета Караянчева от ПГ на ГЕРБ заяви, че Народното събрание се използва за политическо говорене. „Ние сме български граждани и ние трябва да пазим имиджа, не да се крием като щрауси в пясъка. Целта е анализ – защо този подизпълнител, какво е лъснато, какво са правили като ПР на Министерския съвет”, каза Караянчева и посочи, че опозицията нямали право да говорят за морал.
М

ая Мановлова от ПГ на Коалиция за България заяви: "Ще подкрепите ли идеята за обследване и дейността на представителите на Хохегер от ГЕРБ? Росица Велкова продължава да е сътрудник на Хохегер и има договор с българската държава, посочи Манолова и призова да се направи проверка как авторите на „Градим България” спечелили 3 милиона за туристическия портал на държавата. Плащате за политически кампании с пари на данъкоплатците и публични пари", каза Манолова. "Използвате тази комисия за наказателна акция и ще направите всичко възможно да заличите следите на вашите представители", каза Мая Манолова.

Водещи новини

Още новини