Граждани споделят опита си с придвижването на електрическа тротинетка в София

Булфото (архив)
share

Пред Novini.bg столичани споделиха своя опит при управлението на електрически тротинетки в София. Според тях е необходимо да се въведат правила относно тяхното управление, за да бъде гарантирана по-голяма безопасност на пътя.

,,Лично аз имам електрическа тротинетка от четири месеца и я ползвам предимно в България, защото е удобна, мога да си я сложа в колата и да си я занеса навсякъде. Не смятам, че в България биха могли да забранят този тип превозно средство, защото тротинетки се използват в целия свят. По-скоро споделям мнението, че е по-наложително да се въведат някакви правила за движение, защото в момента всеки ги кара както намери за добре. Трябва да има специални и гладки алеи, по които да се кара, докато сега просто няма никакви закони и всеки ги кара където си поиска. Тротоарите в случая са за пешеходците, а не за тротинетките. От друга страна пътното платно също е опасно, така че определено трябва да има алеи само за електрически тротинетки'', сподели мнението си ползвател на тротинетка пред нашата медия.

,,Използвам електрическа тротинетка от март месец и определено подкрепям използването им. Самата аз се придвижвам с тротинетка всеки ден, за да ходя на работа. По този начин идвам доста бързо до офиса, не се чудя къде да я паркирам, сгъвам я и я оставям да се зарежда до бюрото. Не смятам, че трябва да има спор за или против тротинетките. Всеки си има своите аргументи, но е факт, че всички трябва да се придвижват, спазвайки правилата за движение, независимо дали са с колело, пеша или на тротинетка. Просто правилникът трябва да се спазва от всички. Ето защо е важно компетентните органи да определят какви права имаш и какви нямаш, когато се качваш на електрическа тротинетка. Трябва да се вслушаме в мнението на хората и може би е добра идея да се направи една платформа, в която всеки да предложи своите идеи. Но на този етап нека хората да карат внимателно, задължително да носят каски, да спазват правилника за движение и също така да внимават с пешеходците, защото голяма част от тях пресичат улицата с гръб'', сподели за Novini.bg собственичка на електрическа тротинетка.

Водещи новини

Още новини