Санитарят от Благоевград объркал мъртвите бебета с хартия

share

Санитарят Велин Ангелов объркал труповете на мъртвите бебета с чувал хартия и затова ги изхвърлил в контейнера за боклук пред болницата в Благоевград.

Мъжът, който е напълно глух и страда от хепатит C, работи от 20 години в отделението по патоанатомия към лечебницата.

В събота бил в почивка, но следобед сам решил да отиде на работа, за да почисти. „Видял някакъв черен чувал и без да погледне какво има в него, хукнал към контейнера и го метнал. Поне той така казва”, обясни и шефът на благоевградската болница д-р Красимир Михайлов, цитиран от "Монитор".

Ембрионите са стояли 12 дни в хладилна камера преди санитарят Велин да ги изхвърли на боклука.

Майката на едната двойка близнаци постъпила в благоевградската болница на 6 март със силни болки. „Едното бебе беше починало много рано, още в първия месец. Неговата смърт всъщност причини тази на другия плод”, обясниха от здравното заведение. След аборта двата ембриона били занесени в патоанатомията, откъдето ги поставили в хладилна камера. Ден по-късно в нея лекарите складирали още два мъртви плода след друг спонтанен аборт на близнаци. „Единият ембрион беше с малформация на централната нервна система и това предизвика смъртта на двете бебета”, уточниха от лечебницата.

Щом са в хладилна камера, санитарят Велин е трябвало да се обади във фирмата ЕТА „Николай Павлов”, с която здравното заведение има сключен договор, за да вземат биологичния отпадък и да го откарат в София за унищожаване. Вместо това Ангелов се объркал и изхвърлил ембрионите на боклука. „Дори и да не беше клошарят, щяхме да разберем, че плодовете липсват, защото всеки месец правим отчет”, категорични бяха от болницата.
 

Водещи новини

Още новини