Венцислав Йосифов: Моника е професионалист, естествено, че ще й завиждат

share

Все още сме изключително богата държава. Имаме какво още да продаваме. Има още с какво да бъдат обезпечени дори и повишените разходи. Имаме си запаси. Имаме пристанища, язовири, заводи.

Това каза банкерът Венцислав Йосифов в студиото на „Карбовски: Директно” по Нова телевизия, по повод на червените милиони, лъскането на имиджа, честта на фамилното име и за брака си с Моника Йосифова. По повод коментарите за кризата у нас, банкерът обясни, че и да има някакви елементи на криза в определени отрасли, то не може да се стигне до Виденовата зима или до сценария на Гърция.

На въпрос дали ГЕРБ управляват добре, че в условията на Валутен борд няма как да бъде иначе, защото той дава една сигурност.

Във връзка със случващото се в БСП и противоборството между Георги Първанов и Сергей Станишев за лидерския пост, Йосифов каза, че не взима страна. Според него е добре обаче, че има противопоставяне. „Опасно е, когато те спрат да говорят и започнат да решават скрито въпросите”, обясни още той.

„С Моника Йосифова сме разделени от няколко години. Нищо не се случва. Тя е един добър професионалист, естествено е, че ще има хора, които да й завиждат. Винаги е работила перфектно с много добри юристи”, каза банкерът по повод скандала с австрийския лобист Петер Хохегер. По думите на Венцислав Йосифов е възможно обвиненията срещу нея да са от някои представители на БСП.

На въпрос къде държи банкерът парите си, той заяви, че инвестира всичко в недвижими имоти – къщи, офиси, земеделска земя. „Имам малко пари и в банки”, добави той.

В отговор на блиц въпроси за премиера Бойко Борисов, Венци Йосифов каза, че той е добър политик. „Сергей Станишев се научи и той на политика, а Георги Първанов е умерен, уравновесен”, добави още той.

Водещи новини

Още новини