Лекари спасили деца от пожар

Фейсбук
share

Лекари предотвратили запалването на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора. Персоналът беше поздравен от директора на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов. Той от своя страна връчи благодарствено писмо от вътрешния министър Младен Маринов. Служителите на дома бяха поздравени за бързата реакция и адекватните действия.

Пожарът възникнал на 31 август в местност недалече от сградата на дома. Докато на място пристигнат екипите на пожарната, директорът и служителите на здравното заведение, подпомогнати от полицаи и жители от съседните къщи са организирали бързото извеждане на малките деца и не е допусната пряка опасност за живота им. Огънят своевременно е локализиран и пожарът е спрян от екипите на РДПБЗН минути преди да достигне дома, като през нощта пожарникари са останали на дежурство в района.

„Целият персонал е реагирал адекватно и експедитивно преди пожарът да доближи Дома и така не е допусната пряка опасност за децата и шестте бебета, поверени на Вашите грижи. Действията на дежурния лекар д-р Юлиан Илчев, издал устна заповед за евакуация на децата, заплашени непосредствено от дима и пожара, са били точни и навременни. Адмирации и към старшата сестра Гинка Ковачева, организирала извеждането на всички деца от застрашената сграда. Екипите, работили на място ме увериха, че разполагате с всички необходими планове за действия при подобни ситуации, периодично се провеждат инструктажи. А ситуация като тази доказва на практика, че сте се отнесли с нужната сериозност, за да се подготвите и че служителите Ви са обучени и на ниво. Пожелавам на всички много здраве, професионални и лични успехи!“ – се казва в адреса на министъра на вътрешните работи до д-р Георги Узунов, директор на Дома в Стара Загора.

Своята благодарност и висока оценка за адекватната реакция на медицинския персонал изказа и главен комисар Николов. Заедно с него на срещата в Дома за медико-социални грижи за деца бе и директорът на регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението комисар Стоян Колев.

Водещи новини

Още новини