Задържане под стража спрямо 30-годишен мъж за блудство

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.Ю., на 30 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 02.10.2019 г., в гр. Стара Загора, извършил действия, с цел да бъде възбудено полово желание, без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст – престъпление по чл.149,ал.1 от Наказателния кодекс; В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че Б.Ю. имал връзка с майката на пострадалата и съвместно съжителствали в гр. Стара Загора.

На 02.10.2019 г., 12-годишното пострадало момиче било в банята. Обвиняемият влязъл в санитарното помещения и започнал да опипва детето по тялото.

Пострадалата оказала съпротива, развикала се и обвиняемият избягал от жилището.

Майката на пострадалата веднага сигнализирала органите на полицията, като същата вечер Б.Ю. бил установен и задържан. Б.Ю. до момента не е осъждан.

Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан, се наказва с “лишаване от свобода” от една до шест години. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.Ю. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Б.Ю. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Стара Загора.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет