Росица Велкова: Никога не съм била любовница на Цветанов!

share

"Никога не съм била любовница на Цветан Цветанов! Дори не го познавам добре.

Слуховете, че имаме нещо общо, са абсолютна измислица, за да го атакуват политически. Вероятно сме се виждали някъде с него, но вече не си спомням за това", обяви пред в. „България Днес" 37-годишната Росица Велкова, чието име изплува около аферата със скандалната австрийска фирма „Хохегер".

Публикации в различни медии свързват вътрешния министър и компютърната специалистка като близки не само по партийна линия.

Оказва се, че от ноември 2008 до лятото на 2009 г. Велкова е била управител на българския клон на австрийското дружество „Хохегер БГ". По същото време фирмата подписва договор за 1.5 млн. евро с правителството на Сергей Станишев, за да проведе лобистка кампания за поправяне на имиджа на България.

Този и още десетки контракти в момента са разследвани от австрийския парламент по подозрения, че част от парите са плащани от собственика на фирмата Петер Хохегер като подкупи на австрийски и български политици. Докато управлява скандалната фирма, Росица Велкова става учредител на ГЕРБ и един от авторите на управленската програма на партията. Според хора от формацията Велкова се включва в политиката по лична покана на Цветан Цветанов. Специалистката е определяна като един от „идеолозите на герберизма".

Според други публикации Велкова е координатор на екипа на ГЕРБ, който е подготвил стратегията на партията заинформационни технологии преди изборите. Стратегията е писана точно по времето, в което Велкова представлява австрийския лобист.

 

Водещи новини

Още новини