Предлагаме на шейховете от Катар баните в София и Банкя

share

София ще предложи на шейховете от Катар най-прочутите си минерални бани. Кметът Йорданка Фандъкова ще търси инвеститори по време на визитата на премиера Бойко Борисов в емирството. Идеята е част от Централна баня и старата баня в Банкя да се превърнат в модерни СПА центрове, обясни Фандъкова. Изворите ще бъдат предложени на концесия.

Премиерът Бойко Борисов ще открие български щанд на най-голямото изложение за инвестиции в Катар. Това ще стане по време на визитата на правителствената ни делегация, която заминава за емирството във вторник. Павилионът ни ще е единственият европейски в Центъра за международни изложби в Доха. Това ще е най-мащабното до момента представяне на експортния потенциал на България в Арабския свят и Близкия изток, обясниха експерти.

Засилен интерес от катарска страна е проявен към туризма, селскостопанския сектор и хранително-вкусовата промишленост (минерална вода, розово и етерични масла, месно и млечно производство, зърнена индустрия, сладкарски изделия, консервна промишленост), здравеопазване, електроника и машиностроене (помпи, двигатели, асансьорни системи, проучване и добив на нефт и газ).

На щанда ще се представим с нашите сирена, кашкавали и продуктите от телешко месо, съобщи за "Стандарт" земеделският министър Найденов.

Водещи новини

Още новини