Дянков: Променяме 52 закона, за да не се вземат големи бонуси

share

Каква е  сумата, която е общо изплатена и какви са сумите, изплатени по партии. И това не е любопитство, а право на данъкоплатците да знаят как са изхарчени тези папри до стотинка.

Това са пари, които са раздадени в условията на огромен дълг и на криза. Това е яснота, която трябва да покаже и каква е вашата оценка, критерии, по които са дадени трези пари. Това попита депутататът от БСП Ангел Найденов министъра на финансите Симеон Дянков.

"Обръщам внимание, че въпросът ви е отпреди 10 дни, а в закона липсва регламент за начина на плащане. Ние премахваме разпоредбите в 52 закона, които гарантират прекалено високите бонуси.

Допълнителното стимулиране се гарантират от 52 закона, а 41 от тях са създадени по време на вашето управление, за да можете да крадете държавата", заяви министър Дянков.

С промените в закона за държавния служител се изравняват всички служители, а акцентът в оценката ще е върху постигнатите резултати, а бонусите ще се дават според тази оценка. Не трябва да мачкаме държавните служители, защот те работят в името на народа. "Ще променим закона за държавния служител във вид, от който всички да сме радостни и достойни, каза Дянков.

За мен това са дребни задявки и аз няма да отговоря на въпроса за точната сума на раздадените бонуси, тя е написана и не е тайна. За мен този диалог не е конструктивен, аз съм "за" промяна на Закона за държавния служител и това е конструктивно, каза Дянков.

Председателят на парламента Цецка Цачева обяви, че ще присъстват от 11.00 часа на поклонението пред паметната плоча до Народното събрание /НС/ по повод на 69-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Тя ще поднесе цветя пред паметната плоча.

Церемонията е по повод на 10 март, който е обявен за "Ден на Холокоста и на пострадалите от престъпления срещу човечеството" с решение на Министерския съвет от 13 февруари 2003 година.

Водещи новини

Още новини