Започват проверки на охранителите в училищата и детските градини

share

Проверки на дейността на охранителите в общинските училища и детските заведения в София започва Столична община, съобщават от пресцентъра на общината.

През март ще се проверяват районите "Средец”, "Лозенец” и "Витоша”.

Проверките ще се извършват от работна група, в която влизат представители на Столична община, на районната администрация, ръководството на охранявания обект и охранителната фирма. Целта е да се повиши надеждността на охраната и е свързана със сигурността на децата - основен приоритет в политиката на Столична община.

На 6 март 2012 г. беше проведена среща с районни кметове по въпроси, организирана от дирекция "Обществен ред, УОМП и защита при бедствия” към Столична община. Районните кметове се запознаха с годишния график за провеждане на комплексни проверки на охраната в общинските училища и детски заведения. На срещата бяха обсъдени въпроси по взаимодействието на Столична община и районите с органите на полицията, както и дейността на звено "Общинска полиция”. Кметовете на райони участваха и в обучение за отговорностите им при изпълнение на плановете за защита при бедствия и използване на модулните военни формирования за подпомагане на населението.

Водещи новини

Още новини