От “Телетол” АД поискаха извинение от Георги Свиленски или да напусне НС

share

Вторият национален доставчик на тол услуги у нас "Телетол" АД разпространи документ до лидера на БСП Корнелия Нинова, който е кръстен "Покана за доброволно изпълнение".

Писмото е с копие до Стефан Данаилов, Владимир Москов, Деница Златева, Кирил Добрев, Петър Мутафчиев, Георги Свиленски, председателя на ЦИК Стефка Стоева и медии.

В писмото се настоява да се вземат всички мерки да бъдат свалени публикациите, в които Георги Свиленски посочва, че е дадено администрирането на тол системата на частната фирма „Телетол“ АД , която пък свързва с офшорни фирми.

"...отправям мотивирано искане да се намесите в качеството си на председател на БСП да вземете незабавни мерки по отстраняване на всички материали, интервюта, писмени или устни изказвания на лицето Георги Страхилов Свиленски, в които последният разпространява умишлено информация с невярно съдържание, целяща уронване на престижа и доброто име на представляваното от мен дружество", пише в писмото, подписано от изпълнителният член на СД на "Телетол" Мартин Димитров и отрича, фирмата да е свързана с премиера Бойко Борисов.

Той настоява също медийните материали, финансирани от БСП и засягащи компанията, да бъдат свалени в срок от 24 часа.

Димитров иска за действията на Свиленски да му бъде наложено дисциплинарно наказание и действията му да бъдат осъдени.

Ако не получат извинение от Свиленски, ще поискат освобождаването му като народен представител заради разпространяваните от него лъжи и че ще заведат иск срещу него, както и срещу БСП.

Водещи новини

Още новини