Хванаха 157 гратисчии за ден в София

share

Общо 157 нередовни пътници в градския транспорт бяха санкционирани от служители на Центъра за градска мобилност днес, съобщиха от центъра. Това бе първият ден на засилени проверки по линиите с голям пътникопоток в пиковите часове на деня. Активните проверки са част от програмата на дружеството за ограничаване на гратисните пътувания.

Днес обект на засилени проверки бяха районите на бул. „Ботевградско шосе”, кв. „Герена”, пазар „Надежда”, кв. „Левски”. В следващите дни от дружеството планират да следят за нередовни пътници в районите на „Гара Искър”, ж.к. „Младост”, участъка „Бакърена фабрика” , бул. „Гоце Делчев”, ж.к. „Дружба” и други”. Oбщо 48 контрольори проверяваха за пътуващи гратис днес.

„Пътуващите гратис сериозно ощетяват редовните пътници в градския транспорт”, коментира инж. Николай Костов, управител на Център за градска мобилност ЕООД. „В традиционно натоварените локации в пиковите часове контролът върху пътуващите гратис е по-труден, което ни накара да предприемем тези засилени проверки. Ако ограничим гратиса, ще можем да осигурим много по-добри условия за пътуване и да отговорим справедливо на очакванията, които имат гражданите към публичния транспорт”, допълни още инж. Костов.

Водещи новини

Още новини