Росен Плевнелиев: Днес да си дадем сметка за пътищата, по които да вървим

share

Днес ние почитаме не само жертвите. Днес си даваме сметка, че сме длъжни да работим за сбъдването на надеждите, за намирането на истински и достойни пътища, по които да върви модерна България, каза президентът Росен Плевнелиев.

Образование, духовност, последователна работа, ясна визия – това ни е нужно, за да осигурим бъдещето на силната и вечна Майка България, допълни държавният ни глава.  Образование, нови виждания, това трябва, за да възродим майка-България, допълни държавният ни глава. По време на тържествената заря проверка по случай Трети март. В словото си той очерта пътищата на националното освобождение, като посочи четирите пътя, по които българите са извоювали своята свобода. Първият е образование. Според Плевнелиев българите с училището са са научили как се пише свободата. С борбата за националната църква българите са се научили да се борят за правата. С борбата от Априлското въстание и българските опълченци българите а показали на света, как се умира за кауза. С изграждането на съвременна България и най-демократичната конституция, Търновската, и независимостта българите показали своята европейска интеграция, каза още Плевнелиев.
Присъстваха също и премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, политици, дипломати, представители на Българската православна църква, много граждани.

Водещи новини

Още новини