Кметът на Студентски град: Вечерен час до 22 ч или вън от общежитията

share

Необходимо е в общежитията да има вечерен час след 22 ч. Това предложи в предаването Бодилник по ТВ 7 кметът на община Студентска Димитър Дилчев.

След като студентите кандидатстват за общежитие трябва да го приемат или да излязат на свободен наем.
Няма как да забраним на пълнолетни граждани да купуват алкохол, нито с правила да променим манталитета на студентите. Но ако въведем вечерен час, заведенията сами ще започнат да затварят след 22. Димитър Дилчев обвини университетите, че са най-големият наемодател за кръчмите в Студентски град.

Ние не сме собственици на имоти и не ги отдаваме под наем за кръчми, отговори ректора на УНСС прф. Стати Статев. В предаването неговият заместник Валентин Кисимов разкри, че обвиненият в убийството студент Илко Радев е искал да се премести от злополучната стая, заради оплакване, че не се разбира с близнаците Марио и Мартин Даневи. По-късно обаче се върнал по собствено желание.

Според началникът на Седмо РПУ Ани Петрова наистина е необходимо въвеждането на по-специален режим. Видеонаблюдението е свързано с пари, а работното време на заведенията е на уведомителен режим, ние не можем да им забраним да затварят по-рано, нито общината има тези възможности, допълни тя. Председателят на Студентския съвет към УНСС Калоян Димитров се ангажира, че ще бъдат взети допълнителни мерки за пропускателния режим в общежитията.

Водещи новини

Още новини