ДНСК: Открихме груби нарушения при строителството в местностите "Арапя" и "Алепу"

Булфото
share

Дирекцията за строителен контрол е открила груби нарушения при строителството на ваканционни обекти в местностите "Арапя" и "Алепу".

Това каза пред журналисти на брифинг Иван Несторов, началник на ДНСК. По думите му кметовете на общините Созопол и Царево, на чиято територия се намират местностите със строежите, трябва да издадат актове за спиране на строителството до отстраняване на нарушенията, предаде БТА. Припомняме, че от началото на седмицата тече проверка на документацията за строежите в "Арапя" и "Алепу". В момента временно работата там е спряна.

По време на проверката са констатирани нарушения при изграждането на временния път до вилното селище "Арапя". Там трябва да бъдат построени 23 вилни къщи. Не са извършени отчуждителни процедури на имотите, които попадат в обхвата на временния път.

Служители на ДНСК са установили нарушения и на обекта в местността Алепу. Там няма строителна ограда и има пропуски в документацията за строежа на геозащитното съоръжение. До отстраняването на тези пропуски строежът в Алепу трябва да спре, смята Несторов. Ще бъдат наложени и санкции на надзорната фирма, контролираща обекта.
 

Водещи новини

Още новини