Инспектори влизат на проверка в общините Созопол и Царево заради строежите по морето

Инспектори влизат на проверка в общините Созопол и Царево заради бетона по морето. Официално строежите ще бъдат спрени от днес и ще започне същинската проверка на документацията от строителния контрол. Проверка ще има и в общините, разрешили дейностите, а от строителния контрол обявиха, че при открити нарушения ще сезират главния прокурор.

Прокуратурата в Царево даде 30 дни на Дирекцията за национален строителен контрол да предостави анализ за строежа на "Арапя”. Той вече е ограден и обезопасен, но според инспекторите този строеж е започнат на базата на стари документи, издадени преди 15 и повече години. Подобни са констатациите и за строежа на къмпинг "Градина”.

Строежът на "Алепу” е първа категория заради укрепването на свлачището. Дали има нарушения в документите му се очаква да стане ясно в следващите дни. На този фон - протест ще се проведе в защита на природата пред Министерския съвет. Той е провокиран от строежите по морето и е с искане за оставката на министъра на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, предаде Bulgaria ON AIR.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет