Соломон Паси: България се лута

Булфото
share

Идеята да има единен номер на хотелските рецепции е хрумнала на председателя на атлантическия клуб в България Соломон Паси. В студиото на БНТ той благодари на Христо Мутафчиев, както и на съпругата си Гергана Паси, защото на тях е хрумнала идеята за единен номер на рецепциите на хотелите.

Успех регистрирахме с общите зарядни устройства на мобилните телефони. Резултата дойде, след като убедихме огромните гиганти производители. Така ще се спести огромно количество отпадъци, каза той.

Във Велико Търново идеята да се въведе единен телефонен номер на всички рецепции на хотелите се харесва на хотелиерите. Мениджърите са съгласни да се промени вътрешния телефонен номер на рецепцията, за да се улеснят клиентите. Те предлагат телефон да има задължително във всяка баня, защото повечето от инцидентите ставали именно там. Те предлагат този номер например на е "0" (нула).

Аз не искам да говоря за конкретни хора, а за това как управляваме държавата. В момента България върви без посока - нито в ЕС, нито в НАТО, нито национално политически. България се лута, защото нямаме национални приоритети, заяви Соломон Паси. Знам какво прави Турция, знам какво прави Холандия - те имат посоки, а ние нямаме посока къде вървим икономически, под кой номер искаме да се поставим.

Стандартизацията е една огромна ниша, в която можем да нахлуем спокойно, каза Паси.

Водещи новини

Още новини