България застана зад самотната майка, на която социалните отнеха бебето, защото нямала кола

Facebook
share

Цяла България застана зад 26-годишната Симона Алекова от смолянското село Речани, за да си върне бебето. Социалните работници ѝ го отнеха, защото нямала лека кола. Взели детето директно от кувьоза.

Стотици хора от страната и чужбина вече са превели различни суми по сметката на Симона, за да може да се грижи за момченцето си Александ, пише „Телеграф“.

Социалните отговориха, че сигнал при тях бил подаден от лекарите, които казали, че майката отговаряла вяло на въпросите им. Освен това Симона нямала лека кола, за да вози детето на лекар.

Историята на Симона трогна цяла България. Стартира онлайн подписка, която набира голяма популярност.

Бебето Александър, което е родено на 11 декември, било отведено директно от болницата в приемно семейство само седмица след раждането си. През тези няколко дни майката Симона не е имала възможност да гушне бебето си и да го накърми, твърди самата тя. Родила е със спешно секцио и лекарите са преценили, че бебето трябва да остане в кувьоз. В това време родилката се е възстановявала след операцията. Но въпреки това е посещавала детето всеки ден в часовете за свиждания.

Според Симона и майка ѝ Ана двете получили устна забрана да притесняват приемното семейство по Коледа и Нова година. Затова те са изчакали първите дни на януари, когато пък Симона се е разболяла от вирусна инфекция.

Те отричат твърденията на социалните, че не се интересуват от бебето.

Бабата моли всички съпричастни със съдбата на внучето ѝ хора засега да не изпращат вещи и да изчакат решението на социалните дали и кога Александър ще бъде върнат в семейната среда.


 

Водещи новини

Още новини