Настимир Ананиев: Ще има ли удължаване с 15 дни на срока на валидност на винетките на изрядните шофьори?

share

Даде се 15-дневна амнистия за хората, които не са си закупили винетки. Въпросът ми е кой ще поеме тези няколко милиона загуби? Освен това за хората, които са редовни платци, ще има ли удължаване с 15 дни на срока на валидност на винетките. Има и проблем с базата данни, като конвертирането на старите винетки е трябвало до стане автоматично. Това попита бившият председател на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев в ефира на БТВ.

Днес закупуването на уикенд електронна винетка се случи успешно, показа експеримент.

Казусът с електронните винетки коментира и директорът на Националното ТОЛ управление в Агенция „Пътна инфраструктура“ Антон Антонов. Той посочи, че като всяка нова система е нормално да дава грешки, тестовият период да 17 декември е бил успешен, според него.

"Няма устройства на пропускателните пунктове, но ще се монтират терминали", увери още Антонов. Не е необходимо да се пази касовата бележка за купуването на електронната винетка, посочи той.

Имейлът, който се посочва при купуването на електронната винетка, е в нарушение на закона, но това ще бъде премахнато, увериха още от агенцията. Когато посочвате електронна поща, декларирате, че на нея може да ви се изпращат фишове.


 

Водещи новини

Още новини