Петя Аврамова: Системата за електронни винетки работи без проблеми

Кадър: БНТ
share

Системата за електронни винетки работи без проблеми, като очакваме най-голям бум към края на януари, защото тогава изтича валидността на повечето от тях. Но системата работи и се надгражда. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в предаването "Още от деня" по БНТ.

По отношение на тол системата министърът посочи, че в момента се чака Световната банка да предостави варианти на тарифите, след което предстоят срещи и с браншовите организации, а накрая и обществено обсъждане.

,,ВиК операторите са към Министерството на регионалното развитие и благоустройството и като такива ще бъдат бенефициенти и ще могат да кандидатстват по програми в общ размер на 1 милиард и 200 милиона лева. Тези средства ще бъдат вложени в изграждането на нови водопроводни и канализационни мрежи, както и на пречиствателни станции'', обясни още Петя Аврамова.

,,Разбирам искането на Столична община и на госпожа Фандъкова за безплатно минаване през Северната скоростна тангента на столичани, но тя е част от републиканската пътна мрежа, която е на винетна система, която смятам, че е справедлива. Така че се надявам Столична община да помисли за искането, което е направила. В крайна сметка предстои нова среща между АПИ и Столична община, за да видим какво ще стане'', коментира министър Аврамова споровете около Северната скоростна тангента.

Водещи новини

Още новини