Магистрала "Тракия" осеяна с 10 сантиметрови дупки

Булфото
share

Опасни дупки са се появили на магистрала "Тракия" след стопяването на снега. Най-тежко е положението в участъка от Пазарджик до тунел Траянови врата, където асфалта принципно е амортизиран. Някои от траповете са с дълбочина повече от 10 сантиметра, съобщи БНТ.

За момента има само случаи на спукани гуми и изкривени джанти, но дупките създават опасност от сериозни катастрофи, при поддържаната на магистралата висока скорост.

Председателят на агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров поясни пред телевизията, че е възложил автомагистрала Тракия от Пазарджик до тунел Траянови врата, да бъде изкърпена. Той добавя, че пътищата в страната са много амортизирани, като на по-голяма част от тях повече от 30 години не е правен ремонт.

"Основните направления, които са магистралите и главните пътища, които са към Варна, надолу към Сандански, към Кулата, нагоре към Видин и Русе - ще бъдат изкърпвани и със студена смес, в момента сме започнали, защото няма как да оставим тези направления с дупки и хората да търпят щети", каза още Лазаров.

Студеният асфалт ще трябва да запуши дупките до лятото, когато е планиран основен ремонт на най-амортизираните участъци.

Водещи новини

Още новини