Шефът на АПИ: Започваме да кърпим дупките веднага след снеготопенето

  • 22 февруари 2012 10:09

  • 857
  • 0
Шефът на АПИ: Започваме да кърпим дупките веднага след снеготопенето
© Булфото

Предизвикателството пред нас като пътна агенция да запълним дупките след зимата ще бъде много голямо. Бюджетът ни е твърдо определен – имаме между 15 и 20 милиона лева за запълването на дупки и изкърпването. С тези пари веднага след снеготопенето ще започнем закърпването.

Това каза пред журналисти председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Той съобщи, че магистралите и главните пътища, към Варна, към Сандански, към Кулата, към Видин и Русе, ще бъдат изкърпвани и със студена смес. "Вече сме започнали. Няма как да оставим тези направления с дупки и хората да търпят щети. В момента, в който времето позволи, ще започне изкърпване на дупките с топла асфалтова смес", обясни Лазаров. По думите му, по някои направления се работи и със студена смес, но тя има временен ефект, колкото да задържи настилката до лятото.

Лазаров каза, че на новостроящите се магистрали няма поражения заради тежките зимни условия. "В участъка на Ямбол има много големи участъци, които са залети и водата все още не се е оттеглила. Няма да има забавяне в строителството на магистралата", каза още шефът на АПИ.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
857 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини