Протестен автопоход се отправи от Хасково към Свиленград

Булфото/Архив
share

Протестен автопоход тръгна от Хасково за Свиленград. Недоволни от положението в страната се събраха на паркинг в областния център. Инициаторите за пореден път обявиха, че инициативата е изцяло гражданска и лишена от политически характер.

Колона от около 100 автомобила пое към пътния възел "Крепост" на магистрала "Марица", където трябваше да се присъединят хора от Кърджали и Димитровград.

Кордон от полиция и жандармерия обаче спря шествието преди отбивката за аутобана в 9,30 часа. Служителите на реда обясниха, че няма разрешение за движение по магистралата от съображения за сигурност на самите пътуващи. Те бяха поканени да се върнат и продължат пътя си по първокласния път Е-80. "Шосето е осигурено за вас, протестиращите", увери лично директорът на ОД на МВР ст. комисар Ангел Цанков.

Напрежението обаче ескалира и се стигна до 10-минутна блокада на двете платна на пътя Хасково - Димитровград. В крайна сметка обаче еднокилометровата колона автомобили се върна обратно към път Е-80, ескортирано от полицейски автомобили.

Протестиращите ще се присъединят в Свиленград към местната група, която има разрешение за шествие от сградата на общината до пощата.

Няколко десетки коли се събраха на бул. "България" в Пловдив, една част от които потегли за София, а останалите се отправиха на автошествие в самия град. Към протеста се включиха и коли на петте най-големи таксиметрови компании в града.

За няколко часа поетапно се затварят за движение основни булеварди в Пловдив.

От полицията предупреждават водачите на автомобили да се движат с повишено внимание и да се съобразяват с разпорежданията на полицейските служители при въвеждане на временната организация на движението.
 

Водещи новини

Още новини