Длъжник ще плаща борч по съдебно решение с рецепта за ориз

фейсбук
share

Длъжник ще плаща борч по съдебно решение с рецепта за ориз. Това стана ясно от разпространена снимка в социалните мрежи на документ от Районния съд в Пазарджик. Според написаното длъжникът е осъден да си заплати всичко по изпълнителното дело, въпреки че го е обжалвал.

В края на документа обаче има рецепта за ориз с шафран, вместо по-подробно определение на съда.

„Най-вероятно съдийката е копирала нещо, което е смятала да готви за вечеря“, пошегуваха се юристи, пише  „Монитор“. В рецептата надълго и нашироко е обяснено как да се приготви въглехидратното ястие. За него са необходими, разибра се ориз, кромид лук, кардамон, карамфилчета, жълти бадеми и т.н. Потребители в социалните мрежи обаче се възмущават, че рецептата не е дадена докрай.

С подобно определение обаче длъжника може да се спаси от заповедното производство и да си спести поне за кратко време изплащането на борчовете.

Преди четири месеца рецепта се появи и при разглеждането на Закона за акцизите и данъчните складове от бюджетната комисия в парламента. Докато депутати, производители на конвенционални цигари и на нагреваеми бяха в схватка ще поскъпне ли кутията и с колко, зад гърбовете им се появи далеч по-вкусба тема - питка или пица с бекон, сметана и кашкавал.

Водещи новини

Още новини