Българските работници в Кипър с по - добра синдикална защита

share

КНСБ, КТ “Подкрепа” и кипърският синдикат СЕК се договориха да организират информационни центрове и кампании в помощ на работещите в Кипър български граждани.

Трите синдиката подписаха протокол за сътрудничество за следващите 4 години от лидерите Пламен Димитров, д-р Константин Тренчев и Никос Моисеус.


В момента много от нашите сънародници тях нямат достатъчно информация за условията за работа в Кипър, сблъскват се с много проблеми, които стават още още по-сериозни, ако работят в "сивия" сектор, коментира д-р Тренчев.


КНСБ вече има практика от разкриване на информационен център и провеждането на такава кампания за работещите в Испания българи, припомни Пламен Димитров.

"В СЕК членуват 1400 българи и има сигнали и оплаквания от тях за нарушаване на трудовите им и социални права и експлоатация", заяви Никос Моисуес.


Трите конфедерации с ангажират да гарантират на българските работници на острова равни права и равни възнаграждения с кипърските и с другите граждани на Европейския съюз, както и да не допуснат дъмпинг на пазара на труда в Кипър.

Водещи новини

Още новини