Младен Маринов посети Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик (снимки)

МВР
share

Вътрешният министър Младен Маринов посети Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

Той не скри вълнението си при срещата със сержантите и сподели с тях, че неговият професионален път също е започнал с пазарджишката полицейска школа. Маринов припомни, че един от приоритетите му като вътрешен министър ще е обучението на полицейските служители и тяхната професионална квалификация.

Той присъства на лекция със стажанти по общополицейска подготовка на тема „Превенция и разкриване на видове престъпления“.

Министърът посети и стрелбищния комплекс, където се провеждат занятията по стрелкова подготовка. Директорът на центъра комисар Стоян Зайков запозна министър Маринов с учебния план и дейностите, прилагани от преподавателския състав за осъществяване на качествена подготовка на новопостъпилите стажанти. Към настоящия момент в ЦСПП-Пазарджик се обучават близо 350 служители от Главна дирекция „Гранична полиция“, СДВР и областните дирекции на МВР в страната.

Водещи новини

Още новини