Плащаме на "Топлофикация" транспортните разходи при авария

Булфото (архив)
share

Фирми за дялово разпределение искат такса „Паркинг“ от клиентите си, когато техник посещава дома им за смяна на топломерите. Това показва справка в тарифите на топлинните счетоводители, цитирана от "Телеграф".

Топлинният счетоводител с най-голям пазарен дял иска 2 лв. допълнителна такса, ако домът ни е в зелена или синя зона. Цената за индивидуално посещение на техник за поставяне на разпределител, водомер или топломер, за смяна или за монтиране на паднал уред, е 8 лв. Но ако служителят трябва да паркира в платената зона на града - цената вече е 10 лева. При заявен ден и час цената за посещението е 25 лева.

Освен фирмите за дялово разпределение и „Топлофикация София“, която действа и като топлинен счетоводител, имат отделна цена за индивидуалното посещение по заявка на клиента. Столичната топлофикация иска най-малко по 6 лева за индивидуалното посещение, ако то е в работен ден между 9 и 17 часа. Ако обаче датата и часът са определени от клиента, цената скача на 20 лева. Столичното дружество таксува допълнително по 1,25 лева на км посещението в дома на техник от аварийната служба – при спукан радиатор или пробив в инсталацията.

Фирмите и топлофикациите предупреждават, че ремонтите по отоплителни тела и сградна инсталация са възможни до началото на отоплителния сезон. Според наредбата за топлоснабдяване той стартира от 1 октомври. След тази дата топлофикациите трябва да имат готовност да подадат топлинна енергия за отопление след три дни със средноденонощна температура под 12 градуса и прогноза за студено време.

Водещи новини

Още новини