Малтретирано дете се кри 2 дни във вила

Pixabay
share

Малката Божидарка Господинова избягала от родния си дом за да се спаси от всекидневните побоища, на които била подлагана от майка си Христина, разказаха местните, пише в. "Монитор". Момичето е било в продължение на пет години в социален дом, където го настанили заради домашно насилие, след като се завърнало в началото всичко било нормално, но изглежда родителката е подновила тормоза.

Семейството на 38-годишната Христина и 50 годишният Господин нямат официално сключен брак, коментира кметът на Калитиново Иван Веселинов. Те имат три деца: две момчета и Божидара, които ходели на училище. Таткото работел в  Германия като строител, редовно пращал пари за издръжката им, а майката се грижела за домакинството.Според селския управник момиченцето и друг път е бягало от дома си, но винаги се връщало само. Този път в издирването му се включили десетки униформени, използвано било и следово куче, но никой не предположил, че хлапачката ще се укрие в таванското помещение, откъдето следяла предприетите действия за откриването й.

Според социалните работници Божидарка е с девиантно поведение, най-вероятно тя ще бъде отнета отново от семейството и приведена в социален дом. Образувано е досъдебно производство, тепърва ще се изяснява дали наистина малката е била подложена на физически тормоз.

Водещи новини

Още новини