Бенчо Бенчев дарил десетки хиляди за предизборните кампании на БСП

БТВ
share

Бенчо Бенчев е дарявал десетки хиляди през годините за местната структура на БСП в Бургас, както и за последната предизборна кампания. Дали са били 20, 30 или 50 не мога да ви кажа, но е помагал, води се отчетност. Това заяви общинския съветник от БСП Чанко Мирчев пред камерите на БТВ.

"Бенчев винаги е бил лоялен към БСП, изповядва леви убеждения. Ако е имало някаква информация за неговите връзки с криминалния контингент, нямаше да бъде издигнат като общински съветник”,  каза още той.

„Наистина е помагал, но е несериозно да говорим, че без неговата финансова помощ БСП едва ли не ще е пред фалит”, допълни общинския съветник, колега на арестувания с Митьо Очите Бенчо Бенчев .

„Морално право е на Бенчев да прецени дали да си подаде оставката. Има решение на общинските съветници от БСП, ако не си я подаде, да бъде отстранен от групата”, категоричен бе Мирчев.

„Не е морално да имаш връзки с криминалния контингент. Той като общественик трябва да знае, че обществото не толерира такива контакти”, завърши Чанко Мирчев.

Водещи новини

Още новини