Момчил Неков: Умъртвяват се здрави животни (видео)

Кадър БНТ
share

Тези стада трябва да бъдат запазени под карантина, а не избивани. Задължително трябва да се направи втори анализ. Защото в различните села животните имат различни симптоми, ето защо трябват нови изследвания. В момента се умъртвяват напълно здрави животни. Това заяви евродепутатът от БСП Момчил Неков в сутрешния блок на БНТ.

,,Анонимни хора без баджове ходят по селата и взимат проби – липсват подписи, печати, нищо не е официализирано'', каза още Неков и настоя да се изкарат резултатите от независимата лаборатория във Франция, като според него сегашните резултатите не е изключено да са били подхвърлени.

,,Ако действително има чума, в рамките на десет дни, животното трябва да е умряло. Освен това при чума тези тела се горят, а не се хвърлят по ямите'', допълни още евродепутатът и обяви, че никой не е против евтаназията, но само ако е доказано, че има такова заболяване.

,,С тези действия на властта овчарите и козевъдите остават без поминък. Хората трябва да бъдат адекватно обезщетени'', завърши изказването си Неков.

Водещи новини

Още новини