Експерт: Бирата подобрява настроението

share

Българската бира напълно отговаря на европейските стандарти, каза Цвета Гюрова (на снимката), експерт по производството на кехлибарната напитката, предаде репортер на novini.bg.

Експертът на откриването Националната бирена академия, състояло вчера в елитното столично заведение, разкри любопитни факти за произвеждането на пивото. "Първоначално бирата е била варена само от жени, но когато тя се е превърнала в предмет на търговия, производството и пласментът на пивото се е превърнал в мъжки монопол", посочи още тя.

По думите на Гюрова над 90 процента от българите предпочитат произведената в България бира. "Това е защото тя отговаря на най-високите европейски стандарти", каза още специалистката.

"При консумация на бирата, в умерени количества, в човешкия организъм се отделя ендорфин. Това е вещество, което води до подобряване на настроението", посочи още Гюрова.

Майсторът-пивовар припомни, че бирата може да бъде силна, слаба и безалкохолна в зависимост от алкохолното съдържание. Силната бира има 8 процентно или по-високо алкохолно съдържание. Средно силната варира между 4 – 7% алкохол, а леката е между 1,5% – 3,5 %. Тя допълни, че за да изпитваме истинско удоволствие и да се радваме на качествата и полезните свойства на пивото, трябва да консумираме умерено.


Снимката е любезно предоставена от организаторите на събитието.

 

Водещи новини

Още новини