Община Баните също обяви бедствено положение

Булфото (архив)
share

Община Баните също обяви бедствено положение заради пораженията от ураганния вятър.

Това съобщи заместник областният управител Адриян Петров, цитиран от БТА. Вятърът в Смолян постепенно утихва, а екипи на пожарната и аварийни групи продължават работа по отстраняване на падащите дървета и пораженията от разразилата се буря. Сред засегнатите покриви от ураганния вятър са покривните конструкции на болницата, Филиала на ПУ "Паисий Хилендарски", детска градина и административни сгради в града.

Общо 72 населени места в областта са били с прекъснато електричество за повече от 8 часа днес според информация от Областната администрация. Пожарните екипи са работили по над 50 повиквания за отстраняване на паднали дървета по пътища и улици. Без електричество са по-голямата част от селищата в Община Баните поради прекъснати електропроводи и прекършени стълбове. Бурята е отнесла покрива на физкултурния салон на училището в с. Давидково, както и покривната конструкция на пречиствателната станция за питейна вода в с. Стърница. Затворени са пътища на територията на Община Баните.

Пътят за с. Турян, община Смолян остава затворен. Достъпът до селото ще бъде през с. Кошница с високопроходими автомобили при спешни ситуации. Общински екипи пътуват към селата, с които няма телефонна връзка поради изключени клетки на мобилните оператори. Паднало дърво е ударило каравана в Пампорово, информират от Областната администрация в Смолян. Екипи на електроразпределителното дружество ще продължат работа и през нощта, за да се възстановява електрозахранването на засегнатите от бурята селища.

Водещи новини

Още новини