Борисов: Журналистите не знаеха, че има помилвания

share

Ние имаме огромно желание да направим национална доктрина, но няма да стане. С наличната политическа класа това трудно може да се случи. Те идват на срещите, „за интервютата, които ще дадат след срещата". Това заяви пред радио К2 премиерът Бойко Борисов.

Аз уважавам своите противници, уважавам неговите качества и способности като шеф на БСП и на ПЕС (Сергей Станишев б.р.), а иначе като противник, съм го побеждавал на много избори. Има правила -политическата партия управлява с депутатите, които са на негова страна, ако не достигат, се прави коалиция. Аз не работя с нищо, свързано с пари или счетоводство в партията и Дянков не ме е питал за 5-те хиляди лева за партиите, каза той.

На въпрос дали има напрежение между него и вътрешният министър Цветан Цветанов, премиерът заяви, че му има пълно доверие и няма никакво напрежение между тях. "Никой не го караше Цветанов при операцията в Мировяне той да излиза и да защитава подчинените си. Полицаите са български момчета и всички знаем техните способности", обясни Борисов.

Според него няма нищо лошо да се извиниш. "А той допусна в това отношение лоша тактическа грешка и нападна в парламента своите опоненти, без да признае грешката си. Става въпрос за самите „занаятчии", които са провеждали операцията", подчерта премиерът.

След това той се спря и на темата за бившия президент Георги Първанов и помилванията на затворници от вицепрезидента Ангел Марин. "Президентството живееше в един медиен комфорт и журналистите не знаеха, че има помилвания", заяви министър-предсидетталят.

"Нямам взаимоотношения с едрия бизнес в България, но с КРИБ активно си сътрудничим и работим прекрасно. Парите на държавата са в различни банки и всяко търговско дружество си определя къде да си държи парите, отговори Борисов на въпрос къде се държат парите на държавата. Журналистите зависят не от правителството и властта, а от собствениците на медиите", категоричен бе Борисов.

Водещи новини

Още новини