Борисов в с. Арчар: За да дойде някой при вас, първо трябва да има път

share

За да дойде някой при вас, първо трябва да има път. Това каза министър-председателят Бойко Борисов при откриването на рехабилитирания второкласен път Видин-Лом-Ковачица/Гиген.

Премиерът, придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, преряза лентата на пътния участък. Проектът е на обща стойност 14 694 541 лв. без ДДС.

Той е реализиран по проект „Рехабилитация на пътната инфраструктура” със 75% финансиране от Световната банка. Останалите средства, както и ДДС са от републиканския бюджет. Министър Лиляна Павлова изтъкна, че Видин е един от най-бедните икономически региони в България, регион, който е от изключителна важност за България, но същевременно и много беден. Над 40 млн. лева са предвидени да бъдат инвестирани в област Видин, за да се подкрепи развитието на региона, каза още Павлова.

Премиерът Бойко Борсов посочи, че парите ще бъдат инвестирани в църквата, детски градини и училища и ще се търси финансиране по всички програми, по които това е възможно. Той наблегна на голямото значение за завършването на Дунав мост 2 за региона.

Водещи новини

Още новини