Разширяват синята зона в Пловдив

Novini.bg
share

Разширяват "Синя зона" в Пловдив в участъци от бул."България" и улици в центъра на града, съобщиха от общинския пресцентър.

В северната част на бул. "България" платените места за престой са в отсечката от ул. "Васил Левски" до ул. "Победа", а в южното - от "Победа" до кръговото кръстовище при Панаира. Заплащането в тази част на "Синя зона" ще се извършва чрез наскоро монтираните 6 паркомата, но в първите една-две седмици за улеснение на шофьорите ще има и инкасатори, които да обясняват новите правила.

Към "Синя зона" се приобщават четири улици около МОЛ "Марково тепе" и още три пътни отсечки край ул. "Капитан "Райчо". Всички нови места за платен престой са обозначени с необходимата маркировка и знаци, уточняват от общината.

"С разширението на "Синя зона" продължаваме политиката за регламентиране на паркирането в най-натоварените зони, като се стремим да улесним хората, които са готови да заплатят за кратковременен престой на автомобилите си на невралгични места в града", посочва заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.

Водещи новини

Още новини