Предоставянето на топъл обяд за нуждаещи се в Разград ще продължи до края на 2019 г.

Булфото (архив)
share

Предоставянето на топъл обяд за нуждаещи в Разград ще продължи до края на 2019 г., съобщиха от пресцентъра на общината.

Споразумението между общината и Агенцията за социално подпомагане за удължаване на договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица е подписано в началото на май.

С продължаването на дейностите по проекта ще бъде осигурена помощ и подкрепа на най-уязвимите групи от населението в общината. Това са лица и семейства на месечно подпомагане; такива с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи; скитащи и бездомни деца и възрастни. Общата сума на допустимите разходи за изпълнение на договора възлиза на 83 375 лв. за закупуване на хранителни продукти за 50 лица и над 11 000 лева за административни разходи и съпътстващи мерки.

Дейностите по предоставяне на храна за обяд се извършват и в рамките на договор между община Разград и Фонд "Социална закрила" за реализиране на социалната услуга "Обществена трапезария" до края на 2017 година също за 50 лица в риск, допълват от общинската администрация.

Водещи новини

Още новини