Потенциално опасните язовири в област Разград са в добро състояние

  • 09 май 2017 17:20

  • 1144
  • 0
Потенциално опасните язовири в област Разград са в добро състояние
© Булфото (архив)

Потенциално опасните язовири в област Разград са в добро състояние, с изключение на яз. Владимировци, който е с неизправен преливник. Това сочи проверка на техническото и експлоатационно състояние на язовирите и водоемите на територията на областта, съобщават от областната администрация.

Проверката е извършена в края на април и началото на май от междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител. Проверени са десет потенциално опасни язовира и 20 водоеми.

Проверките показват, че стените на по-голямата част от непроверяваните до тази година язовири и водоеми, са обрасли с дървета и храстовидна растителност. С неустановена собственост са стените на яз. Исперих и яз. Крояч, като срокът за изясняване на собствеността им е до 30 септември.

Констатирана е техническа неизправност на стените на яз. Юпер и яз. Бисерци, поради което са дадени предписания за източването им до 30 юли.

Изпълнението на предписанията ще се контролира от Държавната агенция по метеорологичен и технически надзор, допълват от областната администрация.

Последвайте канала на

БТА
1144 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини