Русенският кмет иска да съкрати администрацията с над 10%

share

Намаляване на общинската администрация в Русе с 30 щатни бройки предлага кметът Пламен Стоилов. Това е съкращение на работещите с 10,77 %.

Сред другите предвидени промени са дирекциите да станат 10, при 12 сега, отделите и звената - 26, при 31 в момента и премахване на секторите от седем на един. Предложенията са представени от Стоилов в докладна записка до Общинския съвет.

"В условията на финансово-икономическа криза, съобразявайки се с административната реформа в България през последните две години и с писмо от 5 декември 2011 г. на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, извърших преструктуриране с цел повишаване ефикасността на работата и подобряване качеството на предлаганите публични услуги", пише кметът, цитиран от БТА.

Ако идеята бъде приета в структурата ще работят 248,5 щатни бройки при 278,5 към момента.

Предложенията ще бъдат гласувани на сесията на Общинския съвет на 19 януари и при одобрение ще влезнат в сила от 1 февруари.

Пламен Стоилов беше издигнат за кмет на Русе от ГЕРБ и спечели втория тур на местните избори с 9,78 % преднина пред кандидата на "Синята коалиция" и ВНРО-БНД Искрен Веселинов.

Водещи новини

Още новини