Майка обвинява лекари за смъртта на 18-годишната си дъщеря

share

Отчаяна майка обвинява лекари за смъртта на 18-годишната си дъщеря Стефани, починала на 29 октомври м.г. в Университетската болница в Русе, пише "Монитор".

В местен сайт покрусената Силвия Димитрова е публикувала текст, в който разказва подробно за обикалянето от кабинет на кабинет, за мъките на момичето и за последните му дни в болничното заведение, където малко преди смъртта му медиците установяват рак. Само за два дни историята има близо 200 000 прочитания и многобройни коментари в социалните мрежи.

Стефани е ученичка в Професионалната гимназия по икономика в Русе, когато получава първите симптоми на заболяването. Оплаква се от болки в стомаха и пие лекарства, предписани от личния й лекар. Един ден припада в училище и това е повод отново да посети джипито си. Пращат я на невролог, след това на гастроентеролог.

„Така минаваха дните. Ту я болеше, ту й минаваше. Ходихме от кабинет на кабинет. В крайна сметка й изкарваха болести, неприсъщи за 18-годишно дете”, пише майката.

Стефани става абитуриентка, след това записва „Туризъм” във Варненския университет, но не успява да осъществи мечтите си. Момичето е прието на 17 октомври м.г. в русенската болница и 12 дни след това умира.

От лечебното заведение не са съгласни с обвиненията на майката. По повод на упреците лекари от болницата дадоха днес пресконференция, на която присъства и изпълнителният директор д-р Иван Стоянов. Медиците изразиха съчувствие към скръбта на майката и съжаление от това, че си е отишъл толкова млад човек. Те разясниха подробно какви изследвания са направени на момичето и кога е поставена диагнозата. От изявлението им стана ясно, че ракът на стомаха се среща изключително рядко при толкова млади хора и когато се открие, вече е късно за лечение, тъй като се наблюдава напреднал метастатичен процес

Водещи новини

Още новини