Майка на три деца къта боеприпаси в дома си

  • 09 март 2017 16:28

  • 2118
  • 1
Майка на три деца къта боеприпаси в дома си
©

Полицаи от Велики Преслав обискираха дома на жена от село Риш, държала материали за правене на ловни патрони, след получен сигнал. Това се случва в навечерието на 8 март.

41-годишната майка на три деца Емине Байрям скрила под дивана в стаята барут и инструменти за пълнене на ловни патрони. От количеството барут - 200 грама, можело да се „сглобят” 30 ловни патрона 12 калибър. От къде Емине имала този барут, не е ясно.

Според ловджии навремето всички така си правели патроните. Купували си капси, гилзи, имали си машинки и дозатори и ловен барут и така „снарядявали” патрони. Но от 1998-ма това вече било забранено, пише "24 часа".

Според местни хора жената била разведена с мъжа си, но той не бил ловец и от 3 години не живеел в селото. Жената имала три деца, двете близначки в първи клас, а най-голямото учи в гимназия в Шумен.

Сигналът, че жената държи барут в къщи е подаден на тел 112 около 23.30 часа на 7 март, но от полицията отказват да съобщят дали анонимно са се обадили. По време на претърсването децата били на училище. Затова в селото се говори, че някой отритнат ухажор е решил да натопи жената като отмъщение. Къщата й се намира в края на селото по пътя за Шумен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2118 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.17 | 20:21

1
да се смееш ли , да плачеш ли , то такава тъпотия другаде едва ли ще се намери , доброжелатели ,а ?

Добави коментар

Водещи новини