Фандъкова обеща ремонт и на малките улички

Булфото (Архив)
share

Тази година са заложени повече пари за ремонт на малките улички. Общината ще се заеме и с онези квартали, където изобщо няма улици. Това увери столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че от миналата година са започнали основни ремонти на малките улички.

"Тази зима беше изключително тежка заради ниски температури", коментира Фандъкова пред Нова телевизия.

Тя обясни, че все още се запушват дупки със студена смес заради лошото време. Очаква се температурата на асфалта да е над 5 градуса, за да се правят по-стабилно ремонтите по основните пътища. Фандъкова е категорична, че там, където има проблеми, те се решават от фирмата изпълнител. Срокът на договор за поддръжка на пътищата е 10 г.

По отношение на "Топлофикация" Фандъкова отказа да коментира ситуацията, настоявайки, че това е работа на компетентните органи. Тя обаче беше категорична, че хората трябва да бъдат обезщетени, че са стояли на студено.

Йорданка Фандъкова обясни, че общината полага усилия за намаляване на мръсния въздух. Тя каза, че като се затопли времето, ще се мият улици. Това се е направило вече преди седмица. Тя определи натовареният трафик и битовото отопление като проблем за мръсния въздух. По думите й след затварянето на "Кремиковци", въздрухът в София е станал по-чист.
 

Водещи новини

Още новини