Скандално! Возят трупове в училищен автобус (Снимка)

share

Кметът на община Руен Исмаил Осман е прибрал покойник от моргата в бургаската болница с автобус на министерството на образованието, съобщават от Бесове.

Със същия автобус, сядайки на същите седалки, върху които е бил разположен трупът, увит в чаршаф, два дни по-късно малчуганите от близките села около Руен са отишли на училище.

Според сайта в Бургаско било масова практика да се разхождат трупове с всевъзможни превозни средства. Той разполагал с кадри и от 23 ноември т.г., при които се виждало как в лек автомобил „Опел комби" било положено мъртво тяло на мъж със стърчащи крака.

 


 

„Онзи ден от село Зидарово с едно такси прибраха труп, увит в одеало - видях го с очите си", твърди шефът на траурна агенция „Св.Арх.Михаил" Руслан Танков пред сайта. Негови колеги разказват, че са виждали как пред моргата паркира фирмен автомобил на известен производител на пилета и пилешки продукти и как в него, за потрес на пациентите от Хирургическия корпус, намиращ се над самата морга, се натиква още пресен, сгънат на две труп в чувал.

Вчера с микробус, в който се пренасят строителни материали, от моргата е бил изнесен друг покойник, за когото роднините купили от траурна агенция „Аба" ковчег и кръст. Понеже нямало възможност ковчегът да се сложи хоризонтално, те го подпрели вертикално, а починалият хвърлили върху торбите с цимент.

„И с ремаркета ги вземат, и в багажниците ги пъхат, нямат пари да платят за превозването - народът е беден", цитира сайтът думите на санитар от моргата. Специализираният транспорт е трупна линейка на бургаската болница и катафалките на погребалните агенции.

Роднини на умрели се пазарели дори и за суми от порядъка на 30-40 лева, затова предпочитали да си ги вземат с личните коли, поставяйки ги като живи - седнали на задната седалка и облегнати на раменете им, с ремарке или в багажника, вместо да отдадат последна почит на своя покойник, изпращайки го подобаващо.

Водещи новини

Още новини