АПИ очаква ремонтът на лявата тръба на тунел "Ечемишка" да бъде за около 10 млн. лв.

Булфото (архив)
share

По предварителни сметки ремонтът на лявата тръба на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", където днес стана трагичен инцидент, ще бъде около 10 млн. лв., се казва в прессъобщение от пътното ведомство, в което се цитира инж. Дончо Атанасов , председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура". Той и министърът на регионалното развитие Спас Попниколов направиха оглед на мястото на произшествието.

Атанасов е посочил, че ремонтът на дясната тръба, който тече в момента, е за около 10 млн. лв., предстои оглед на лявата, след което ще се изготви проектно-сметна документация. Вероятно ремонтът там също ще бъде за около 10 млн. лв., смята ръководителят на АПИ .

Според информацията от шестте тръби на АМ "Хемус" в тунелите "Ечемика", "Топли дол" и "Витиня" са ремонтирани три и в момента се работи по още две. Ние започнахме ремонта на дясната тръба на "Ечемишка", поради много по-лошото й състояние от лявата, в която сега стана инцидентът, е обяснил на място инж. Атанасов.

Предстои да се назначи специална комисия с негова заповед, за да проучи състоянието на авариралото съоръжени и необходимите мерки за пълното му обезопасяване, така че максимално да се скъси срокът, в който движението ще остане спряно.

На 1 септември м.г. започна ремонтът на тръбата за Варна на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", а на 27 юни м.г. - в тръбата за Варна на тунел "Витиня", се припомня още в съобщението.

Миналата година с постановление на Министерския съвет са отпуснати 15 млн. лв. за ремонт на тунелите на АМ "Хемус", допълват още от АПИ.

Водещи новини

Още новини