Позиция на НДК за неверни твърдения

Булфото (Архив)
share

НДК опроверга твърденията, разпространени от Национална асоциация „С грижа за деца в риск“ за ремонта на сградата.

"В тиражираната информация асоциацията противопоставя бюджета за ремонта на НДК във връзка с европейското председателство през 2018 г. на 3-годишния бюджет на Фонда за лечение на деца", се казва в опровержението.

От пресцентъра на НДК отбелязва, че подаденият от асоциацията имейл не е автентичен на тази асоциацията.

"Проверка показа, че въпросната организация няма нито интернет сайт, нито публични изяви или позиции, нито лица, които да се свързват с нея. След справка в Агенцията по вписванията стана ясно, че асоциация с такова име никога не е била регистрирана. Несъществуващата организация не е и част от Обществения съвет към Фонда за лечение на деца и в този смисъл няма как да изразява позицията му", уточняват от НДК.

Напомня се, че бюджетите на Фонда за лечение на деца и на българското председателство не могат да бъдат противопоставяни, защото са напълно независими един от друг."Напомняме, че НДК е единствената институция, която направи публично представяне на вложените средства в ремонта, както и регулярно и открито информира обществеността за дейностите около ремонта, който е част от подготовката на страната ни за предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС през 2018г.", заявяват още от НДК.

Категорични са, че става въпрос за дезинформация.

Водещи новини

Още новини