Приключи обезопасяването на цистерните в Хитрино

Булфото (aрхив)
share

Обработени са всички цистерни в Хитрино до ниво, което позволява по-нататъшни операции с тях. Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова по време на брифинг след заседание на Кризисния щаб в засегнатия от произшествието район.

"Това означава, че не всички са на 100% изпразнени, но има възможност да бъдат премествани и всичко необходимо, за да бъдат извеждани", обясни Бъчварова.

От думите й стана ясно още, че прокуратурата вече е приключила първоначалния оглед и е издала разрешение да се продължи с по-нататъшните действия.

Главен комисар Николай Николов съобщи, че 28 пожарникари и спасители остават на дежурство през нощта, за да обезопасяват местопроизшествието в Хитрино. Те ще имат и други задачи, които да изпълняват през нощта.

„Заради ниските температури екипите трябва да се сменят по-често“, каза комисар Николов. Той обясни, че все още изтича газ от една от цистерните, поради което в ниските места, особено в избените помещения от северната страна на селото е възможно наличието на газ. „Затова хората, които влизат да хранят своите животни, ако усетят и най-малкия мирис, моментално трябва да съобщават, за да предприемем мерки по обезопасяване. В никакъв случай вътре не трябва да се пушат цигари или да се правят дейности, свързани с палене на огън“, предупреди гл. комисар Николов.


 


 

Водещи новини

Още новини