Манолова разясни ситуацията в Хитрино и какво следва, отправи апел към политиците

share

"Страхотна трагедия наистина. Хората от Хитрино искат час по-скоро този кошмар да свърши и те да се върнат към нормалното си ежедневие. Това, което е хубавото е добротата, която проявяват хората и желанието им да помогнат на човек в беда. Една възрастна жена беше изкъпана и нахранена от други потърпевши в кризисния център.

Това заяви омбудсманът Мая Манолова в ефира на БТВ.

"Мисля, че хората имат най-много нужда от храна и пари. Но не мога да подмина и добрината, която видях", допълни още тя.

"Трябва да се създаде незабавна организация в момента, в който опасността премине, за да може хората да се върнат в домовете си. Не искам да влизам в теми, които касаят следствието. Има достатъчно разследващи полицаи, които си вършат работата. Има организация и желание да се поправят по най-бързия начин разрушенията и щетите в Хитрино. Когато отмине бедственото положение, ще отидем там и ще консултираме всеки човек, за да му помогнем", обясни Манолова.

"Виновните за тази трагедия трябва да бъдат наказани", смята още тя.

Мая Манолова се чуди защо ние българите проявяваме доброта само, когато се случи трагедия, като тази в Хитрино, като поясни, че ние сме добър народ.

Тя посъветва политиците да отделят от субсидиите си и да дарят на Хитрино.

Водещи новини

Още новини